skipToContentskipToFooter

ESC roept bedrijven op om vragenlijst in te vullen

07-06-2023 Door nieuwe Europese regelgeving wordt het over ruim een jaar mogelijk om alle transport- en logistieke informatie digitaal met de overheid te delen. De European Shippers’ Council (ESC) inventariseert momenteel waar bedrijven in Europese landen behoefte aan hebben om te profiteren van deze regelgeving.

Samen met de Duitse evenknie van de Inspectie Leefomgeving en Transport stelt de ESC een lijst met zaken op die bedrijven in Europa nodig hebben voor een goede implementatie van de nieuwe eFTI-regelgeving per augustus 2024. De afkorting eFTI staat voor 'Electronic Freight Transport Information'. Door de nieuwe regelgeving wordt het straks mogelijk om alle transport- en logistieke informatie digitaal met de overheid te delen.

Voor de ESC, de Europese verladersorganisatie waar evofenedex bij is aangesloten, is het belangrijk om van bedrijven te horen wat er aan informatie nodig is om zo snel mogelijk te profiteren van eFTI. Bedrijven die de vragenlijst van de ESC willen invullen, kunnen die vinden op de website van de ESC (password: eFTI-2023).