skipToContentskipToFooter

Bereid je voor op rijverboden

12-12-2022 Nu de feestdagen in aantocht zijn, wijzen we je graag op de Europese rijverboden tijdens de komende feestdagen en alvast op de feestdag Driekoningen op vrijdag 6 januari 2023.

Rijverboden tijdens de kerstdagen

Zondag 25 december en maandag 26 december zijn feestdagen in de Europese Unie. In een groot aantal landen is op die dagen een rijverbod van kracht. Voor de zondag geldt in ieder geval in alle onderstaande landen een rijverbod. Klik op het land voor meer informatie.

Naast de rijverboden tijdens de kerstdagen geldt ook het reguliere weekendrijverbod.

Driekoningen op 6 januari

In een aantal Europese landen is 6 januari een feestdag vanwege Driekoningen. Dit betekent dat er dan een rijverbod is. Het gaat om de volgende landen:

In Duitsland wordt Driekoningen alleen gevierd in de deelstaten Baden-Württemberg, Beieren en Sachsen-Anhalt. Er geldt echter geen rijverbod in deze deelstaten en in de rest van Duitsland.

Rijverbodenkalender 2023

De gedrukte en digitale versie van de rijverbodenkalender voor 2023 zijn in de maak. Leden ontvangen een gedrukt exemplaar als poster bij de december-editie van evofenedex magazine. In de tweede helft van december kunnen leden de digitale versie van de kalender aanvragen. Als je deze in het verleden al hebt aangevraagd, dan krijg je de digitale versie automatisch in je mailbox. Houd onze nieuwsflits in de gaten voor meer informatie. 

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse Vervoer Update

Wil je op de hoogte blijven van vervoersgerelateerde onderwerpen, zoals rijverboden, tachograaf, subsidies, milieuzones en zero-emissiezones? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse Vervoer Update (exclusief voor leden). Aanmelden kan via onze website.