skipToContentskipToFooter

Bereid je voor op rijverboden

22-12-2023 Nu de feestdagen in aantocht zijn, wijzen we je graag op de Europese rijverboden tijdens de komende feestdagen en alvast op de feestdag Driekoningen op zaterdag 6 januari 2024.

Rijverboden tijdens de kerstdagen

Maandag 25 december en dinsdag 26 december zijn feestdagen in de Europese Unie. In een groot aantal landen is op die dagen een rijverbod van kracht:

Naast de rijverboden tijdens de kerstdagen, geldt ook voorafgaand daaraan het reguliere weekendrijverbod.

Driekoningen op 6 januari

In een aantal Europese landen is 6 januari een feestdag vanwege Driekoningen. Dit betekent dat er dan een rijverbod is. Het gaat om de volgende landen:

In Duitsland is Driekoningen alleen een feestdag in de deelstaten Baden-Württemberg, Beieren en Sachsen-Anhalt. Er geldt echter geen rijverbod in deze deelstaten en in de rest van Duitsland.

Europees landenoverzicht feestdagen en rijverboden 2024

Op onze landeninformatiepagina vind je een compleet overzicht van alle feestdagen en rijverboden in Europa. Daarnaast kun je per land zien wat de regels zijn voor bijvoorbeeld documenten, afmetingen en gewichten, winterbanden en sneeuwkettingen en tol.

Rijverbodenkalender 2024

De rijverbodenkalender voor 2024 is in de maak. We verwachten deze in januari binnen te hebben. Je kunt de kalender nu alvast aanvragen via onderstaande link.