skipToContentskipToFooter

Digitalisering mkb hoog op agenda van BBB

26-10-2023 De BoerBurgerBeweging is in de Tweede Kamer gekomen door met name het opkomen voor de belangen van de agrarische sector. Inmiddels profileert de partij zich veel breder, want in het verkiezingsprogramma is volop aandacht voor de digitalisering in het mkb, goede infrastructuur en luchtvracht.

Hoe komen de belangen voor handel en logistiek verder naar voren in het nieuwe programma van de BoerBurgerBeweging (BBB)? We zien dat de BBB veel punten uit ons 10 puntenprogramma heeft overgenomen in hun programma. Dat is goed nieuws voor handel en logistiek. De drie meest opvallende punten: Verbeteren van samenwerking tussen mkb en hogescholen op het gebied van digitalisering en verduurzaming, de BBB wil veel investeren in infrastructuur en onderschrijft het belang van luchtvracht. Hieronder gaan we er dieper op in.

  • Digitalisering mkb

De BBB heeft veel aandacht in haar programma voor digitalisering bij het mkb. Er komt een laagdrempelige regeling speciaal voor innovatie bij kleine ondernemers en de mogelijkheid om via ‘pilots’ (proeftuinen) de werking van hun innovaties aan te tonen. Ze stimuleren ook een betere verbinding tussen hogescholen en Nederlandse bedrijven op het gebied van digitalisering en verduurzaming. Daarnaast pleit de BBB voor een minister voor digitalisering.

  • Goede infrastructuur

Voor een effectief en efficiënt gebruik van mobiliteit en transport is een goede infrastructuur cruciaal. De BBB denkt aan een goede fysieke infrastructuur als: vaar-, lucht-, spoor- en autowegen, voet- en fietspaden. Extra investeringen in fiets, spoor-, auto- en vaarwegen vindt de partij daarbij belangrijk: het infrabudget wordt structureel verhoogd.

  • Innovatie luchtvaartsector

De BBB wil de luchtvaartsector de kans geven om verder en sneller te innoveren en toe te werken naar een schone toekomst. De BBB wil een goede en toegankelijke luchtvracht en een goed netwerk van internationale verbindingen: dit blijft van belang voor ons bedrijfsleven en ons vestigingsklimaat. 

Schrijf je in voor ‘Het grote debat voor Handel en Logistiek’ op 3 november

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren we op 3 november 2023 vanuit ons magazijn in Zoetermeer 'Het grote debat voor Handel en Logistiek'. Tijdens dit debat delen verschillende politieke partijen hun toekomstvisie aan de hand van drie stellingen en gaan daarover met elkaar in debat. 

Dit is jouw kans om te horen welke partijen de beste ideeën en plannen hebben voor de handel, logistiek en ons land. Inschrijven doe je via onze website. Je kunt kiezen om online of live in het publiek bij het debat aanwezig te zijn.

Tweede Kamerverkiezingen (TK2023)

De Tweede Kamerverkiezingen in november zijn belangrijk voor de handel en logistiek. Als vertegenwoordiger van handels- en productiebedrijven gaat evofenedex dan ook graag in gesprek met de nieuwe Kamerleden om aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen. De komende weken bespreken we in een serie nieuwsberichten per politieke partij de drie meest positieve punten voor handels- en productiebedrijven. Meer informatie over de verkiezingen en ons tien-puntenprogramma voor de politieke partijen vind je hier.

Vragen over onze standpunten?

Neem contact op met Jurgen van der Sloot, manager Public Affairs.

Jurgen