skipToContentskipToFooter

Groene banen moeten bijdragen aan een betere wereld

01-11-2023 In het programma van de Partij voor de Dieren is uiteraard veel aandacht voor dierenwelzijn, maar ook voor natuur en klimaat. De drie opvallendste punten die we in het programma tegenkwamen voor handels- en productiebedrijven zijn: IMVO-wetgeving op Europees niveau, een volledige duurzame mobiliteit in 2030 en het omscholen van medewerkers die nu in vervuilende sectoren werken.

We lichten de drie punten hieronder toe:

  • IMVO-wetgeving op Europees niveau

De Partij voor de Dieren streeft naar een ambitieuze IMVO-wetgeving op Europees niveau. Parallel aan de invoering van nationale en Europese IMVO-wetgeving, zet de partij zich in voor internationaal bindende afspraken voor multinationale ondernemingen.

  • Elektrificatie

In 2030 moet de mobiliteit volledig duurzaam zijn, volgens de visie van de Partij voor de Dieren. Dit wordt voornamelijk gerealiseerd door elektrificatie, met een klein aandeel groene waterstof in sectoren die moeilijk kunnen verduurzamen, zoals internationaal vaar- en vliegverkeer.

  • Groene banen

De overgang naar een duurzame, regionale economie vereist aanzienlijke menselijke inspanningen, stelt de partij. Dit resulteert in tal van groene banen die bijdragen aan een betere wereld, met fatsoenlijke salarissen en goede arbeidsomstandigheden. De Partij voor de Dieren wil omscholingstrajecten, coaching en andere vormen van persoonlijk maatwerk voor mensen die momenteel in vervuilende sectoren werken. Zo kunnen zij een overstap maken naar passend werk met betere toekomstperspectieven, met behoud van inkomen.

Schrijf je in voor ‘Het grote debat voor Handel en Logistiek’ op 3 november

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren we op 3 november 2023 vanuit ons magazijn in Zoetermeer 'Het grote debat voor Handel en Logistiek'. Tijdens dit debat delen verschillende politieke partijen hun toekomstvisie aan de hand van drie stellingen en gaan daarover met elkaar in debat. 

Dit is jouw kans om te horen welke partijen de beste ideeën en plannen hebben voor de handel, logistiek en ons land. Inschrijven doe je via onze website. Je kunt kiezen om online of live in het publiek bij het debat aanwezig te zijn.

Tweede Kamerverkiezingen (TK2023)

De Tweede Kamerverkiezingen in november zijn belangrijk voor de handel en logistiek. Als vertegenwoordiger van handels- en productiebedrijven gaat evofenedex dan ook graag in gesprek met de nieuwe Kamerleden om aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen. De komende weken bespreken we in een serie nieuwsberichten per politieke partij de drie meest positieve punten voor handels- en productiebedrijven. Meer informatie over de verkiezingen en ons tien-puntenprogramma voor de politieke partijen vind je hier.

Vragen over onze standpunten?

Neem contact op met Jurgen van der Sloot, manager Public Affairs.

Jurgen