skipToContentskipToFooter

Eind maart stremming voor vaarverkeer op de Schie

15-02-2022 De Lage Erfbrug in Rotterdam-Delfshaven blijft tot eind maart open staan en is daarmee gesloten voor al het wegverkeer. De vaarweg blijft wel begaanbaar voor de scheepvaart over de Schie. De brug wordt met spoed gerepareerd nadat half januari duidelijk werd dat er scheuren in het draaisysteem zijn gevonden.

In eerste instantie zou de brug ook voor scheepvaart worden gesloten, maar leden van evofenedex hebben aangegeven dat dit tot een lange stremming zou leiden. Aangezien het de enige vaarweg van de Maas naar de Schie is zou een gesloten brug leiden tot veel overlast voor binnenvaartschepen. evofenedex en BLN Schuttevaer hebben samen bij de gemeente aangegeven wat de gevolgen van de sluiting zouden zijn. Na goed overleg is er besloten om de brug in open stand te repareren, zodat de scheepvaart door kan gaan.

Stremming

De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden tot ongeveer 1 april. Daarvan is aangegeven dat de vaarweg ongeveer een week gestremd zal zijn richting eind maart. Eind februari zal de projectleider van de gemeente de exacte planning voorleggen aan de betrokken stakeholders.

Vaart u vaak over de Schie neem dan contact op met Machiel Smit (beleidsadviseur Zuidwest via [email protected]) voor meer informatie.