skipToContentskipToFooter

Logistieke Alliantie doet oproep aan Tweede Kamer om te blijven investeren

21-06-2023 Een delegatie van Tweede Kamerleden heeft dinsdag uit handen van Elisabeth Post, voorzitter van de Logistieke Alliantie, het eindrapport Multimodale Infrawijzer ontvangen. In dat rapport staat onder meer te lezen dat de economische schade door vertragingen in het goederenvervoer op zowel wegen, vaarwegen als spoorwegen is in 2022 gestegen naar een recordhoogte van 1,7 miljard euro. 

Post riep de Kamerleden op om te blijven investeren in noodzakelijke aanpassing en uitbreiding van de infrastructuur. Het rapport, dat is opgesteld door onderzoeksbureau Panteia, laat duidelijk zien waar de knelpunten liggen. “Op de belangrijke goederencorridors zien we dat het knelt zowel op de weg, het spoor als de vaarwegen. Daarom moeten we blijvend in alle modaliteiten investeren.”

Investeren cruciaal

Volgens Eveline Jonker, manager collectieve belangenbehartiging bij evofenedex, blijft het investeren in het behouden en uitbreiden van onze infrastructuur cruciaal om Nederland aantrekkelijk te houden voor handels- en productiebedrijven. “Daarbij is het belangrijk om zowel in weg, water en spoor te investeren zodat bedrijven keuze hebben in wat voor hen de meest efficiënte en duurzame wijze van transport is”, aldus Jonker.

VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis liet na de aanbieding van het rapport weten ermee aan de slag te gaan. “De logistiek zorgt voor banen in Nederland. Ik sta voor die banen. Goed om vandaag de petitie van de Logistieke Alliantie te ontvangen om te blijven investeren in alle ‘modaliteiten’: de weg, het spoor en het water.”

Lees meer over de Multimodale Infrawijzer

modalewijzertweedekamer.jpg