skipToContentskipToFooter

evofenedex zet zich actief in om overlast voor bedrijven te minimaliseren

24-01-2024 De renovatie van de Van Brienenoordbrug, een van de meest gebruikte bruggen in Nederland, is uitgesteld. evofenedex heeft begrip voor het besluit, maar onderstreept ook het belang om snel een oplossing voor bedrijven te vinden.

De van Brienenoordbrug staat op de lijst voor vernieuwing. Onlangs besloot Rijkswaterstaat om de renovatie 4 jaar uit te stellen vanwege financiële en risicovolle uitdagingen tijdens het aanbestedingsproces. evofenedex heeft begrip hiervoor. We beseffen dat de keuze zorgvuldig is genomen en begrijpen dat dit voor alle betrokken partijen geen ideale situatie is. Tegelijkertijd benadrukken we het belang van een snelle oplossing om de overlast voor bedrijven te beperken.

Kans op verstoringen neemt toe

Rijkswaterstaat meldt dat er in de zomer van 2024 een nieuwe aanpak moet liggen waarmee de start van een nieuwe aanbesteding kan worden voorbereid. De dienst benadrukt haar inzet om een veilig gebruik van de brug te waarborgen tot aan de vernieuwing. Dat is goed nieuws, want veiligheid van de brug is van cruciaal belang. Tegelijkertijd neemt de kans op storingen toe bij voortgezet gebruik. Deze storingen kunnen gevolgen hebben voor zowel weg- als vaarweggebruikers.

Tijdige informatieverstrekking belangrijk

evofenedex onderstreept daarom het belang van tijdige informatieverstrekking aan ondernemers, met name die actief zijn in het wegtransport en de containervaart. Dit stelt ons als vereniging in staat om onze achterban tijdig op de hoogte te stellen en indien nodig te ondersteunen bij eventuele aanpassingen.

evofenedex dringt verder aan op constructief overleg om de gevolgen voor de logistieke sector in kaart te brengen en te streven naar snelle oplossingen om de overlast te beperken. Door tijdige communicatie over mogelijke maatregelen kan de logistieke sector zich adequaat voorbereiden op de veranderingen voor zowel vrachtvervoer over de weg als voor de containervaart.

evofenedex in contact met Rijkswaterstaat

Voor de logistieke sector onderhoudt Lars Ahsman, beleidsadviseur voor onder andere regio Zuid-Holland bij evofenedex, contact met Arjan Driesprong, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat in regio Zuid Holland. In een gesprek met evofenedex eerder erkende en benadrukte Driesprong eveneens het belang van nauw contact met ondernemersorganisaties.

evofenedex zet zich de komende tijd actief in om snel passende oplossingen te vinden en eventuele overlast voor de sector te minimaliseren.


Foto: © Rijkswaterstaat | Harry van Reeken